Перга - супер храната, с най-голяма биологична активност
Да се запознаем с една древна храна, която може успешно да се използва като мултивитаминна, мултиминерална, пробиотична и ензимна добавка в малки количества както и за лечение на редица заболявания. Тази супер храна се произвежда от пчелите и по принцип се добива много трудно. Повечето пчелари си я кътат и НЕ я предлагат за продажба! Днес ще ви споделя за ползите от Перга – продукта с най-голяма биологична активност в Света. За съжаление, крайните вегани могат да НЕ продължават да четат! Аз предпочитам да си хапвам минимални количества пчелни продукти вместо да вземам синтетични добавки, произведени от човека, които навлизат само в кръвообращението и привидно фиксират вашето здравословно състояние. Перга е истинска супер храна, която навлиза във вашите клетки и ги храни с ценни вещества!
Перга (пчелен хляб) представлява пчелен прашец, консервиран с помощта на съставка от ензими и мед. Пчелите ”натъпкват” прашеца в килийките, където в анаеробни условия (без наличието на въздух) под въздействието на специални ензими, бактерии и дрожди се натрупва млечна киселина. Тя консервира сместа, или казано с други думи събраният пчелен прашец преминава през млечно-кисела ферментация. При тази ферментация обвивките на зрънцата се разрушават и полезните вещества в тях стават по-достъпни. И това означава, че пергата се отличава с многократно по-силното си лечебно въздействие от пчелния прашец. Освен това е много по-вкусна и се харесва и на малките деца.
Пергата съдържа 9-те незаменими аминокиселини, близо 50 ензима, витамините А, Е, С, Р, К, всички от групата на В, вкл. и В 12, всички минерали като калий, магнезий, желязо, калций, различни въглехидрати и т.нар „вещество на растежа”- хетероауксин. Притежава също антимикробно действие и е силен анаболик. Освен това при млечно-киселата ферментация се образуват и полезни пробиотици!
Пергата съдържа стерини, преобразуващи се в човешкия организъм във витамин D (калциферол), необходим за изработване на хормона, отговорен за формирането на костите и за тяхната здравина. При употребата на 1,5-2 г перга дневно човек напълно задоволява нуждата от този витамин и укрепва своите кости и мускули. Това е особено важно за възрастните хора, защото с напредване на възрастта костите стават по-крехки и по-чупливи.
Други важни съставки на пергата са арахидоновата, линолевата и линоленовата киселини, които са предшественици на простагландините – хормони, регулиращи дейността на мъжката репродуктивна система.
Пергата се препоръчва при малокръвие, при заболявания на нервната и ендокринната система, стомашно-чревния тракт( гастрити, колити, язви на стомаха), при понижен имунитет, при грип, при сърдечна недостъчност, нарушаване в мозъчнтото кръвообращение, инфаркти, инсулти, хепатити, алергии, при мъжко безплодие, патологии при бременност, алкохолизъм, наркомания, като антисклеротично средство и при преждевременно стареене на организма.
При дисбактериоза, която е епидемия в днешния съвременен свят и причина за всички болести, освен растително-суровоядно хранене и перга, препоръчвам и ежедневни клизми!
Пергата НЕ предизвиква алергии!
Необходимата профилактична дневна доза е около 3-5 грама преди хранене като се смуче! Ефектът възниква под въздействието на слюнката-необходимо е продуктът да се разтвори в устата, за да може усвояването му да започне още от лигавицата на устата и хранопровода. След това НЕ се пие вода 30 минути.
За лечение на различни заболявания има други дози!
Повече информация и цени https://beemelissa.alle.bg/prices/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1/
ПЕРГА може да потъчате тук ПОРЪЧАЙ
Източник: desilifestyle.net